Verdens første femstjernede anti-COVID-19 lufthavn

Leonardo Da Vinci International Airport i Rom er blevet klassificeret som den første femstjernede anti-COVID-19 lufthavn i verden. Udnævnelsen bunder i en lang række kriterier omkring sikkerhed og hygiejne.

Af Lars Milbæk

Lufthavnen, der også er kendt som Fiumicino Airport, er den største lufthavn i Italien. Her åbnede man tidligere i denne måned et stort coronavirus-testcenter i samarbejde med Røde Kors, hvor passagerer, der ankommer fra højrisikolande, straks får taget en antistoftest.

Desuden er der oprettet et team på 40 medarbejdere, der skal håndhæve maskepåbud og social distance i lufthavnen, samt sikre, at hånddesinficering altid er inden for rækkevidde.

Klassificeringen af lufthavnen i Rom er udarbejdet og tildelt af Skytrax, som du måske også kender fra World Airline Awards og Airport Rewards.

Blandt andet fremhæves de mange letlæselige skilte på flere sprog gennem hele lufthavnsområdet, samt en konstant synlig tilstedeværelse af rengøringspersonale.

Rapporten påpeger også, at lufthavnen har en løbende evaluering af rengøring og hygiejne. Der arbejdes også med at udvikle og teste desinficering med ultravioletlys på kritiske kontaktpunkter som eksempel i elevatorer og på rulletrapper.

Andre lufthavnes klassificeringer

I alt fem lufthavne indgår på nuværende tidspunkt i Skytrax’ undersøgelse. Athens Airport ligger en stjerne under Rom med fire stjerner. De tre øvrige lufthavne, der alle fik tre stjerner, er Londons Heathrow Airport, Nices Côte d’Azur Airport og Málagas Costa del Sol Airport.

Foto: Aeroporti di Roma