Sådan downloader du kort til Google Maps

Det klassiske bykort er charmerende, men gammeldags og upraktisk, og du har nok erstattet det med eksempelvis Google Maps på smartphone eller iPad.

Grafik og tekst: Lars Milbæk

Så er kortet altid lige ved hånden, der er indbygget navigation og du skal ikke bruge 10 minutter på at folde det korrekt sammen i blæsevejr. Men hvad gør du, hvis internetforbindelsen går ned?

Hvis du primært bruger Google Maps, kan du på forhånd downloade kort. Så er du forberedt, når teknikken svigter, hvis du befinder dig i en undergrundsbane eller når du farer vild i et dækningsløst område. Der findes ikke noget så frustrerende som manglende mobildækning.

Undgå at bykortet mister jordforbindelsen

Her kan du se hvordan du på forhånd downloader et kort, så du efterfølgende kan bruge det off-line:

  1. Åbn Google Maps’ app og indtast byens eller områdets navn i søgefeltet
  2. Klik på den hvide boks forneden af kortet med bynavnet
  3. Klik på “download”

De downloade kort, der kan fylde op til 225 MB pr. styk, indeholder de kendte funktioner som navigation (dog ikke til forgængere eller cyklister), almindelige kortinformationer og seværdigheder.

Hold kortene opdateret

Du skal være opmærksom på at Google løbende opdaterer deres kort. Hvis du åbner appen, klikker på menuen og vælger “Offline areas”, kan du se hvilke kort du har downloaded og hvornår de er planlagt til at udløbe.

Hvis du ikke har Google Maps på din smartphone, kan du downloade til Android her og downloade til din iPhone her.