Rodeo Drive – luksusshopping i Beverly Hills

Rodeo Drive er Beverly Hills’ epicenter for en livsstil, som de fleste af os dødelige kun kan drømme om. Det ikoniske postnummer 90210 siger næsten det hele

Foto og tekst: Lars Milbæk

Fred Hayman åbnede “Giorgio Beverly Hills” på Rodeo Drive 273 tilbage i 1961. Siden er den schweizisk-fødte amerikanske modemand blevet kendt som “Rodeo Drive’s Godfather.” Efter han lancerede sin luksusbutik på denne Beverly Hills-boulevard tiltrak Hayman hurtigt andre – i første omgang Gucci, Tiffany, Van Cleef & Arpels og Vidal Sassoon.

Rodeo Drive er synonymt med den glitrende Hollywood-glamour og berømt som et knudepunkt, der forener klassisk luksus med modernitet, savoir-faire og innovation. Det er her verdens mest sofistikerede kunstnere, A-liste filmstjerner, filantroper og kulturpersonligheder mødes og ses.

North Rodeo Drive

Den mest interessante del er North Rodeo Drive, der ligger mellem Santa Monica Boulevard og Wilshire Boulevard. Her finder du alle de store Flagship Stores fra de kendte luksusbrands på rad og række. Prada, Louis Vuitton, Hermès, Gucci. Just name it! Og det er her de lokale flasher deres højglanspolerede Rolls Royces, Bentleys, Ferraris eller Bugattis.

Facaderne er stilrene og vinduesdekorationerne er über-designede ned til mindste detalje. De råber ikke “Kom ind!”. De signalerer nærmere, at du kun er velkommen, hvis du kan og ikke mindst vil købe. Men vælger du at træde indenfor, vil du alligevel opleve at blive budt velkommen af et venligt og imødekommende personale. Her er sjovt nok ingen arrogance.Hvis du vil have et overblik over butikkerne på Rodeo Drive, finder du en oversigt her på gadens egen hjemmeside.

Rodeo Drive i kendte film

Rodeo Drive og Beverly Hills har været valgt som locations i flere film. Den mest kendte er Pretty Woman med Julia Roberts og Richard Gere i hovedrollerne. De boede på Hotel Beverly Wilshire og alle udendørsscener er optaget her. Derimod blev indendørsscenerne filmet i Disney Studios i Burbank.

En anden filmklassiker er naturligvis Frækkere en politiet tillader (Beverly Hills Cop) med Eddie Murphy i rollen som Axel Foley, en uortodoks og særdeles rapkæftet politibetjent fra Detrioit. Hotelscenerne i denne film er også optaget på Beverly Wilshire.

Et tip til en god frokostrestaurant

Når sulten melder sig, skal du finde vej til “208 Rodeo Restaurant”. Denne ligger på det skrå stykke gågade, kaldet Two Rodeo Drive, der starter ved hjørnet af Rodeo Drive og Wilshire Boulevard.

Priserne er overraskende fornuftige når man tager beliggenheden i betragtning, maden er rigtig fin og betjeningen er sød og imødekommende. Prøv deres 208 Wagyu Burger, som du finder på frokostkortet til overkommelige USD 22.